måndag 4 april 2011

recept 20: äppel-coleslaw























paltkoma är inte så pratglad idag. dagens recept får symbolisera det, och vi bjuder endast på ett litet tillbehör. förvisso inte vilket tillbehör som helst, utan ett krispigt, fräscht och kul. visserligen en lite fuskig variant av originalet, men ack så förtjusande.

och, bildkvaliteten, don't even get me started. men robin har inte haft tid att fota mat på evigheter. han fotar bara band och hylands hörna-celebriteter hela tiden.

inga mått idag, det här klarar du ändå.

grönt äpple
spetskål (helst, den är så mild och härlig och har en trevlig strutig form, men det går med annan kål såklart.)
gräddfil
majonäs
hela kumminfrön
salt
peppar
nåt syrligt, jag tog lite vitvinsvinäger

riv äpplet grovt, eller strimla det i tändstickiga stavar. strimla kålen i valfri tjocklek, jag brukar strimla ganska fint. vill man kan man hälla kokande vatten över den så den slakar till sig lite extra, men jag föredrar krisp deluxe. blanda med gräddfil till nästan önskad konsistens och balansera upp med lite majonäs och en skvätt av det syrliga. stöt kumminen i mortel eller whatever, ha i och salta och peppra.
och nej, svårare än så var det faktiskt inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar