tisdag 5 juni 2012

Recept 44: Potatissallad med sparris och körvel

























Jag har en himla tur med mina bröder alltså. Riktiga lyckokast till brorsor är vad de är. Var i Göteborg häromsistens och blev bortskämd av den stora och hans familj.
Fick följande: sol, hav, sjöbod, stallbesök, bubbel, grillat lamm, rödvin och en sjuhelvetes jävla god potatissallad i all sin enkelhet.


För fyra:
Färskpotatis (typ 400 g)
Ett knippe färsk grön sparris
1 kruka färsk körvel
Olivolja
Vitvinsvinäger
Majonäs (1/2 dl)
Vitpeppar
Salt


Skitfort gick det när han lagade den också. Såhär: Skrubba, koka och skiva potatisen. Skölj sparris och bryt av den kvistiga nederdelen och kaste den. Skär av knopparna och kasta inte. hyvla sparrisstjälkarna och fräs dem och knopparna snabbt i olivolja, häll över nån matsked vinäger och tillsätt potatisen. Blanda allt med majonäs, salta och peppra och tillsätt körvel efter smak.
Intas helst på en veranda i Billdal men bör funka även annan stans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar