onsdag 25 januari 2012

Recept 37: Papardelle med färsk salsiccia, svamp och västerbotten





















Jag har lite bråttom, så idag river vi av det här lite snabbt med tre fullkomligt sanna påståenden.

1. Färsk korv är oemotståndligt men jäkligt dyrt
2. Trattkantareller från Bergslagens skogar är de bästa
3. Max von Sydow är värd sin Oscarsnominering

Så. det här receptet är inspirerat av mina favoritrecept av Jamie Oliver. Men ibland finns inte rätt råvaror i affärn och då kan det bli lite annorlunda. Man får väl höfta lite. Jag hade lite Västerbotten i kylen och hittade färsk salsiccia på Konsum, men det går lika bra med parmesan och vill du inte ha nån himla korv så funkar pastan fint vegetarisk. Och har man inte skridit runt i skogarna och plockat svamp - herregud ta några fina champinjoner bara.
Och glöm inte, tricket med den här pastan är smör och kokvatten från pastan. Glöm ej. Annars - så himla lätt alltihop.

Jag använde:

Färsk salsiccia
Färsk timjan
Normalsaltat smör
Papardelle
Gul lök
Röd färsk chili
Västerbottenost
Skogschampinjoner
Trattkantareller
Vitlök
Lite olivolja
Lite persilja

I stor stekpanna: Fräs svamp, hackad gul lök , chili och vitlök i lite olivolja och smör ihop med lite av timjanen. I med korven (som du, om du använder den färska salsiccian, har befriat från sitt skinn och hackat), fräs till den är genomstekt. Svartpeppra, i med resten av timjanen. Ställ åt sidan.
Koka pastan i hårt saltat vatten, häll av när den är lite underkokt, spara lite av kokvattnet.
Häll i pastan i stekpannan, fräs upp, i med ett par klickar smör, lite riven västerbotten och kokvatten till konsistensen är lagomt klibbigt krämig och glänsande.
Hyvla resten av osten över, lite persilja för att allt inte ska vara så himla brunt, servera varmt.
Det var allt. Hej.

2 kommentarer:

  1. Läste din recension om Meat Loaf nyligen (desvärre hyser också jag en svaghet för gubben) och hittade den här bloggen. Och jag kommer hädanefter att följa den troget. Utsökta recept, I tell you!

    SvaraRadera
  2. Nejmen åh, så roligt, på flera plan!
    Du är varmt varmt välkommen hit, Irina!

    SvaraRadera