tisdag 8 november 2011

Recept 32: En bättre räkmacka
























Jag gillar inte bröd. Överlag. Bröd är helt enkelt för brödigt. Det är därför jag kan dricka max en öl på krogen också - öl smakar bröd.
Saker som är bröd däremot. Gärna för mig. Särskilt om det rör sig om ingredienser till en bättre räkmacka.

Ungefär såhär:
Räkor (absolut inte under några som helst omständigheter färdigskalade. Ställ dig vackert och skala en påse.)
Grön sparris
Mogna avocados (lycka till)
Rödlök
Sockerärtor
Citron
Chili
Ett par skivor rostbröd eller lantbröd

En liten dressing:
Blanda en äggula med 1 msk vinäger, lite dijonsenap och en pressad vitlöksklyfta. Salta och vispa ned en neutral olja till önskad konsistens. Kanske lite citron i på slutet.

Koka sparrisen i salt vatten någon minut, krispiga ska dom vara. Hacka rödlöken så fint så fint, och chilin. Avocadon ska delas och sockerärtorna, liksom sparrisen, grovhackas. I med räkor, salta, peppra, squeeza i lite citron. Smaka och känn efter. Det känns bra.
Rosta bröd i stekpanna, räk-blandningen på brödet, ringla över lite dressing, citronklyfta och kanske en klick majonäs vid sidan om. Vad ni ska dricka till? Ett glas bubbel förstås.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar