tisdag 2 november 2010

recept 14: spenatpasta bara. helt vanlig.
























ibland är man så trött. man har ont i huvet och man har slut på pepp. dessutom är man så hungrig att man tycker synd om sig själv.
det är då man ska sluta snacka, sätta på daniel adams-rays låt "lilla lady" och snabbt och i tystnad göra en hygglig spenatpasta.

du behöver för två helt vanligt urlakat vardagströtta:
  • 1 väldigt stort paket färsk spenat. helst babyspenat men vanlig går också bra. (spenat krymper asmycket)
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor burk crème fraiche (lätt eller vanlig spelar ingen roll)
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite parmesan
  • 1 hönsbuljongtärning om man vill
  • nån god skinka om man vill. huvudsaken är att den är salt och rökig.
  • salt och svartpeppar
  • god pasta. ta rigatoni, säger jag. den är så maffig och bra.
sätt på pastavattnet med salt i. fräs bladspenat och hackad lök i lite olivolja i stor djup panna eller i kastrull. när löken glänser - i med creme fraiche. ta lite i taget tills du tycker det är lagom, beror på om du vill ha jättegrön och spenatig eller mer krämig sås.
släpp ned buljongtärningen och pressa i vitlöken. peppra. salta lite men ta det lugnt tills allt är klart - då kan du salta mer.
riv ned parmesan. riv ned precis så mycket du vill ha, det är det som är så bra med att vara vuxen. man bestämmer själv.
låt puttra lite medan pastan kokar. häll av den, pastan, och ned i pannan. servera med skinkan arrangerad på ett lagom snitsigt vis på toppen (skoja) . dra över lite mer svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar